Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Senior fest 2024: Slavljenje života i mudrosti godina u srcu Podgorice

Treći po redu Senior Fest održan je proteklog vikenda u Podgorici, čime je na Trgu nezavisnosti obilježen poseban događaj posvećen starijim sugrađanima. Nagradu za pojedinca dobila je Jelena Šofranac, direktorica Doma starih Podgorica, za instituciju Glavni grad – Sekretarijat za socijalno staranje, a u kategoriji preduzeća nagrada je pripala Elektroprivredi Crne Gore.

Manifestaciju je svečano otvorila predsjednica Skupštine Glavnog grada, Jelena Borovinić Bojović, koja je naglasila važnost slavljenja života i potrebe da svaki trenutak bude ispunjen radošću i smislom. „Imam iskreno divljenje prema svim seniorima i seniorkama, kako zbog samopouzdanja kojim zrače, tako i zbog njihovog stava prema životu u kojem se ogleda veselost i uživanje u malim, ali velikim životnim radostima. Vjerujem da ste vi najbolji primjer i uzor kako djeci, tako i cijelom društvu,” istakla je Borovinić Bojović.

Tokom festivala, građani su imali priliku da kupe rukotvorine penzionera iz domova starih iz Podgorice, Nikšića i Andrijevice, te da besplatno izmjere krvni pritisak, šećer i indeks tjelesne mase. Ovom prilikom upućen je apel da je naša svakodnevna obaveza kao pojedinaca i društva da pružamo ljubav i poštovanje najstarijima.

Manifestacija je bila obogaćena kulturno-zabavnim programom i edukativnim radionicama, pružajući starijim generacijama priliku da se povežu, druže i doprinesu društvenom životu zajednice. Poseban događaj bio je takmičenje penzionera u modernom plesu, dok je večer završena koncertom podgoričkih pjevača.

Sinoćnja modna revija „U slavu godina”, koju je osmislila poznata kreatorka Seka Martinović, privukla je veliku pažnju. Manekeni su bili korisnici Doma starih Podgorica, koji su svojim stilom i osmijesima oduševili publiku. Završnicu Senior festa 2024. uveličao je KIC POP HOR velikim koncertom, čime je manifestacija završena na najljepši mogući način.

Senior Fest je podsjetnik na važnost solidarnosti prema starijim generacijama, kao i prilika da im pokažemo poštovanje i zahvalnost za njihov doprinos društvu.

SLUŽBA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: