Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Podgoričko kulturno ljeto 2024. – septembarski program

Manifestacija “Podgoričko kulturno ljeto” i u septembru biće ispunjena raznovrsnim i kvalitetnim programima. Ovaj mjesec donosi niz kulturnih sadržaja za različite ukuse i interesovanja publike.

Program počinje u ponedjeljak, 2. septembra, kada će se u Paviljonu u Njegoševom parku održati revija “Filmovi pod zvijezdama”, a prvi na repertoaru je nagrađivani italijanski film “Porok nade”, reditelja Edoarda de Anđelisa.Narednih dana, Podgorica će biti domaćin izložbi, književnih večeri, koncerata i predstava. Izdvajamo otvaranje izložbe „Zagreb in spe – Mali predmeti – velike priče” u Kuslevovoj kući, kao i “XI Međunarodni festival lutkarstva” koji će se održati od 4. do 8. septembra u KIC-u “Budo Tomović”.

Na ljetnjoj pozornici u Staroj varoši, posjetioce očekuje i monodrama “Nenapisana pisma” o životu i stvaralaštvu Nadežde Petrović, koju izvodi Vanja Milačić, kao i književno-muzičko veče “Čarolija poezije i tradicionalne muzike”, koje će biti priređeno u Paviljonu u Njegoševom parku.

Posebnu pažnju zaslužuje “Festival internacionalnog alternativnog teatra – FIAT”, koji će trajati od 6. do 15. septembra, kao i “IX džada film fest”, od 9. do 15. septembra. U dvorištu Kuće Čubranovića u Staroj varoši, od 15. do 21. septembra biće održan i “Podgorica kultura fest”. Septembar će obilježiti i niz značajnih koncerata, poput nastupa benda “Neverne bebe”, na Trgu nezavisnosti 18. septembra, te koncerta makedonskog ansambla “Tanec”, u KIC-u “Budo Tomović” 20. septembra, povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Sjeverne Makedonije.

Detaljan raspored i dodatne informacije o svim programima dostupne su na sajtu Glavnog grada i stranicama Sekretarijata za kulturu na Fejsbuku i Instagramu.

SEKRETARIJAT ZA KULTURU

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: