Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Monodrama “Nenapisana pisma”

Monodrama “Nenapisana pisma”, u izvođenju prvakinje Narodnog pozorišta u Beogradu Vanje Milačić, biće izvedena u srijedu, 4. septembra, u 20h, na ljetnjoj pozornici u Staroj varoši.

Ova predstava će biti izvedena u okviru pratećeg programa izložbe “Dodirom kroz stvaralaštvo Nadežde Petrović”, koja će biti otvorena istog dana u podne u Modernoj galeriji u Podgorici.

Izložba, rezultat saradnje Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske i Umetničke galerije “Nadežda Petrović” iz Čačka, biće otvorena za posjetioce do 29. septembra. Monodrama “Nenapisana pisma” oslikava život i stvaralaštvo Nadežde Petrović kroz dijalog i obraćanje velikom umjetniku i prijatelju Ivanu Meštroviću.

Izvođenje u centar pažnje postavlja lik velike srpske slikarke, dobrotvorke, reporterke, bolničarke i heroine Prvog svjetskog rata. Inspirisana slojevitom ličnošću te znamenite Srpkinje, njenim emotivnim nedoumicama, položajem umjetnika i ondašnjim političkim previranjima, Milkica Miletić, književnica iz Čačka, oživjela je lik Nadežde Petrović u svom tekstu “Nenapisana pisma”, koji je za scenu adaptirala i režirala Nataša Radulović. Scenografiju je uradila Marija Lukić, kostim Marta Čkonjević, a originalnu muziku napisala Ana Krstajić.

Ulaz je slobodan.

Sekretarijat za kulturu

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: