Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Glavni grad podržao inicijativu “Kartica pristupačnosti” namijenjenu djeci sa smetnjama u razvoju

Na inicijativu fondacije,,Ognjen Rakočević” prije dvije godine počela je primjena ,,kartice pristupačnosti” za djecu sa smetnjama u razvoju koje im omogućavaju da ne čekaju na preglede u Kliničkom centru, Institutu za bolesti djece, domovima zdravlja, ostvarivanju prava i usluga u okviru aerodroma u Podgorici i Tivtu i u okviru brojnih drugih kompanija.

Imajući u vidu značaj ove inicijative koja doprinosi širenju svijesti građana u borbi protiv predrasuda i diskiminacije, Glavni grad će se pridružiti brojnim institucijama koje daju prednost korisnicima kartica.

„Roditelji djece sa smetnjama u razvoju, intelektualnim, kao i udruženim smetnjama mogu se prijaviti slanjem viber poruke na broj 069 181 106. Potrebno je da pošalju podatke: ime i prezime djeteta, ime jednog od roditelja, šifru dijagnoze i godište i odakle su. Kartice važe za svu djecu iz Crne Gore i besplatne su, jer izradu finansira Klinički centar“, pojasnila je Sabina Imeri iz Fondacije ,,Ognjen Rakočević”.

Zahvaljujući ovim karticama roditelji djece sa smetnjama u razvoju ističu da im je ovaj projekat olakšao svakodnevno funkcionisanje, posebno kada moraju odvesti dijete kod ljekara.

Pozivamo i druge lokalne samouprave i sve institucije da se pridruže ovoj inicijativi kako bismo na najbolji način pomogli djeci i roditeljima koji su zbog složenosti situacije često izloženi stresu prilikom obavljanja svakodnevnih aktivnosti.

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: