Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Koncert “MUSIC FOR 8 CELLOS”

Nevladino udruženje IMSA (Internacionalna muzičko-scenska asocijacija) u saradnji sa ansamblom “Amplitudes” kreirala je internacionalni projekat “8”, koji će biti izveden u subotu, 17. avgusta, u 21h, u dvorištu Kuslevove kuće.

Ansambl “Amplitudes” okuplja osam violončelista iz Crne Gore, Gruzije i Rusije, pod vođstvom renomiranog violončeliste Dmitrija Prokofjeva. Projekat je prvi put realizovan u poznatom prostoru Haraki u Tbilisiju u Gruziji. “Amplitudes” sviraju atmosfersku muziku kompozitora iz različitih zemalja. Osam violončela jedinstven je sastav na svjetskoj muzičkoj sceni.

Uprkos složenom procesu muzičke organizacije sastava, koncerti violončela brzo stiču popularnost u različitim zemljama širom svijeta.Koncert ovog zanimljivog sastava prvi se put organizuje u Crnoj Gori.

Oktet “Amplitudes” povezuje najbolje violončeliste Kavkaza s najiskusnijim i najtalentovanijim crnogorskim i ruskim muzičarima, kako bi proizveo novi miks muzičkih kultura Kavkaza i Balkana.

Na repertoaru će biti kompozicija “Osam”, kultnog američkog kompozitora Majkla Gordona. Kompozicija predstavlja klasičan primjer američkog minimalizma s elementima transa, koji kod slušalaca izaziva emocionalno stanje neobično za klasičnu muziku. U tome se ostvaruje jedinstven format atmosferskih koncerata umjetničkog udruženja “Amplitudes”.

Članovi “Amplitudesa” su: Dmitrij Prokofjev – umjetnički rukovodilac, Evgenij Inčagov, Daviti Džimšeleišvili, Maja Antić Kalezić, Olesja Anakovskaja, Lazar Bubanja, Vladimir Virok-Stoletov i Vladimir Drobnjak.

Ulaz je slobodan.

Sekretarijat za kulturu – Glavni grad Podgorica

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: