Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Injac: Raspisan tender za nastavak izgradnje Bulevara Veljka Vlahovića

,,Vjerujem da ćemo u najkraćem roku dobiti kredibilnog izvođača koji će nakon četiri godine čekanja konačno dovršiti Bulevar Veljka Vlahovića. Zahvaljujem se Vladi Crne Gore i Upravi za kapitalne projekte zbog napora koji su uložili da bismo došli do rješenja za ovo vrlo složeno pitanje. Ostajemo posvećeni rješavanju svih problema za dobrobit građana Podgorice“, kazala je prof. dr Olivera Injac, gradonačelnica Podgorice.

Bulevar Veljka Vlahovića jedan je od složenih problema koju je gradska uprava na čelu sa gradonačelnicom Injac zatekla po stupanju na dužnost. Podsjećamo, Glavni grad je sredinom februara raskinuo ugovor za dotadašnjim izvođačem radova, a sve zbog nepoštovanja rokova nakon čega se krenulo u ispunjavanje složenih procedura kako bi se stvorile pretpostavke za nastavak radova.

Podsjećamo, u aprilu je završen kružni tok prema Tuzima, a sredinom juna asfaltirana je kraća dionica Bulevara Veljka Vlahovića, kako bi se omogućilo normalno funkcionisanje u tom dijelu grada, a sve do okončanja procedura i završetka cijelog Bulevara.

“U ovakvim situacijama naša obaveza je da zajednički dođemo do prelaznih i brzih rješenja koja će olakšati funkcionisanje u ovom dijelu Podgorice, a sve do okočanja izgradnje Bulevara”, kazala je tada gradonačelnica Injac. 

Za nastavak izgradnje Bulevara Veljka Vlahovića opredijeljeno je oko 4 miliona eura sa uračunatim PDV-om. Ponuđeni rok za završetak radova ne može biti kraći od 180 niti duži od 210 kalendarskih dana od uvođenja izvođača u posao. Ponude se dostavljaju najkasnije do 26. avgusta do 9 sati.

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: