Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Autorsko veče Aleksandre Vujisić

U ponedjeljak, 22. jula, u 20h, u Kući Stojanovića u Podgorici, biće održano autorsko veče Aleksandre Vujisić.

Aleksandra Vujisić rođena je 1979. Autorka je zbirki poezije za odrasle “Krvarim po pismima” (IK “Poetikum”, Srbija, jun 2022.) i „Slon na trapezu“ (podržao Sekretarijat za kulturu grada Podgorice, septembar 2023.), kao i zbirke poezije i proze za djecu „Djetinjstvo u džepu“ (izdavač Narodna biblioteka „Radosav Ljumović“, Podgorica, jul 2023.).

Iz štampe je nedavno izašla njena četvrta knjiga, zbirka poezije „Igrokaz“ koju je objavila IK „Nova poetika“ iz Beograda, u skladu sa osvojenom prvom nagradom na regionalnom konkursu „Zlatni hrast 2024“. Vujisić je dobitnica više nagrada na međunarodnim konkursima i festivalima, među kojima su priznanja časopisa „The Poet“ iz Ujedinjenog kraljevstva, Udruženja „Il Melleto di Guido Gozzano“ iz Italije i više nagrada osvojenih u regionu.

Njena proza i poezija zastupljene su u antologijama na engleskom, španskom i kineskom jeziku. Profesorica je engleskog jezika i književnosti, govori italijanski jezik i angažovana je na različitim projektima. Pokrenula je Kulturni centar “Čigralište” (www.bajke.me) kojim se promoviše značaj čitanja u ranom uzrastu.

Događaj organizuje Narodna biblioteka „Radosav Ljumović“ u okviru manifestacije Podgoričko kulturno ljeto.

Moderatorka večeri je prof. dr Aleksandra Nikčević Batrićević, dok će odabranu poeziju i prozu govoriti glumica Branka Otašević.

SEKRETARIJAT ZA KULTURU

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: