Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Predstava “Jelena Savojska”

Predstava “Jelena Savojska”, koju je po tekstu Marije Sarap režirao Zoran Rakočević, biće izvedena u utorak, 23. jula, u 20 časova, u sali DODEST-a, u KIC-u “Budo Tomović”.

“Jelena Savojska”, koproducentski je projekat KIC-a “Budo Tomović”, Kulturnog centra “Nikola Đurković” iz Kotora i KORIFEJ teatra iz Kolašina, kroz koji je na savremen način predstavljena jedna od najznačajnijih žena u istoriji Crne Gore.

Reditelj Zoran Rakočević o predstavi je zapisao: “Ovaj komad je poetska refleksija jedne od najznačajnijih istorijskih figura ovog prostora. Njena sjena danas je prisutna u mnogim društveno političkim diskursima, od onog progresivnog integrativnog doživljaja Jelene Savojske kao geografske i kulturne poveznice ovog krša sa bijelim svijetom, do one epske u kojoj se pojavljuje kao vila gorska koja je nadigrala nečemurnu tuđijensku dinastiju svojim stasom i glasom. Jelena je bila žena od krvi i mesa, suštinski pobunjenica za boljim svijetom, boljim ljudima i boljim društvom. Žena sa dvora koja je njegovala žive i polužive, a kopala mrtve.”

Uloga kraljice Jelene povjerena je glumici Jeleni Đukić, uz muzičku podršku Bojana Peka Minića.

Predstava je dio programa Podgoričkog kulturnog ljeta, a ulaz je slobodan.

SEKRETARIJAT ZA KULTURU

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: