Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Đukanović – Gradišnik: Ambasada Slovenije pruža podršku unapređenju podgoričkog azila; Zajedno jačati svijest o odgovornom vlasništvu, zaštiti i udomljavanju napuštenih životinja

Menadžer Glavnog grada Luka Đukanović održao je danas sastanak sa ambasadorkom Slovenije u Crnoj Gori, Nj.E. Bernardom Gradišnik. Glavna tema sastanka bili su budući pravci djelovanja na unapređenju uslova u Skloništu za napuštene i izgubljene kućne ljubimce u Podgorici.

Na sastanku kojem su prisustvovali i direktor gradskog preduzeća Čistoća Denis Hot, saradnik u azilu Bojan Asanović i Maša Jovanović veterinarka i konsultantkinja, istaknuta je potreba za konkretnim akcijama kako bi napušteni psi u Podgorici imali bolje uslove za boravak u azilu.

“Crna Gora i Slovenija tradicionalno imaju dobre odnose, kao i Podgorica i Ljubljana, što je jako važno za našu buduću saradnju. Raduju nas sve dobre inicijative i očekujem da ćemo u kratkom roku definisati okvir za realizaciju projekta koji će unaprijediti funkcionalnost azila i intenzivirati kampanju o značaju odgovornog vlasništva, zaštiti napuštenih životinja i njihovom udomljavanju“, kazao je Đukanović, ističući da je Glavni grad posvećen ovom pitanju, ali da u saradnji sa partnerima dobijamo nove mogućnosti za zajedničko djelovanje.

Ambasadorka Gradišnik je kazala da je raduje saradnja sa Glavnim gradom, naročito kada je riječ o unapređenju uslova u podgoričkom azilu, kao i jačanju svijesti o odgovornom odnosu prema životinjama, dodajući da će Ambasada sa zadovoljstvom podržati ovaj projekat. “Crna Gora je jedan od naših prioritetnih partnera i maksimalno smo posvećeni saradnji na svim nivoima. Podgorica je svakako jedan od tradicionalno dobrih partnera i vrlo rado ćemo podržati projekat. Ljubljana je grad koji ima dobre prakse u brojnim oblastima i vjerujem da Podgorica može implementirani mnoge od njih. Ovdje smo da razmjenjujemo znanja, iskustva, da radimo na kvalitetnim projektima i radujemo se budućim rezultatima”, kazala je Gradišnik.

Na sastanku je zaključeno da je projekat izgradnje upravne zgrade i veterinatske ambulante važan korak naprijed u kontekstu poboljšanja uslova za boravak, kao i kampanje o popularizaciji udomljavanja napuštenih životinja, a Glavni grad i Ambasada Slovenije mogu dati puni doprinos. U narednom periodu slijedi rad na izradi sajta na kojem će biti dostupne sve informacije o podgoričkom azilu.

Na kraju, ambasadorka Gradišnik je podijelila ličnu priču o udomljavanju psa u Crnoj Gori, čime je dodatno naglasila i pokazala primjer važnosti ovakvih inicijativa i dodala da je tokom svog prethodnog mandata u Slovačkoj udomila dva psa.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: