Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Revija „Filmski snovi – gledaoci biraju“

Neposredni i aktivni kreatori revije „Filmski snovi – gledaoci biraju“ već osmu godinu zaredom su gledaoci filmskog programa KIC-a „Budo Tomović“ koji su ovog puta odabrali tri veoma popularna filma.

Drama „Marvinova soba” (1996) o otuđenim sestrama koje nakon 20 godina neslaganja ponovo stupaju u kontakt, biće prikazana prvog dana revije. U ovoj snažnoj drami prožetoj humorom igraju Leonardo Dikaprio, Meril Strip, Dajan Kiton i Robert de Niro. Riječ je o filmu koji je nominovan za brojne nagrade među kojima je nominacija za Oskara koja je pripala Dajen Kiton u kategoriji najbolje glumice u glavnoj ulozi, ali i nominacija za Zlatni globus koju je Meril Strip dobila za sporednu ulogu.

Dio revije biće i akciona komedija „Banditi“ (2001) sa Brus Vilisom, Bilijem Bobom Torntonom i Kejt Blanšet u glavnim ulogama. Najslavniji pljačkaši banaka nizom pljački nadaju se da će finansirati svoj san o penziji. Pustošeći od Oregona do Kalifornije ostavljajući za sobom užasnute bankare, obojica pljačkaša zaljubljuju se istovremeno u svoju žrtvu. Film je osvojio tri filmske nagrade, a imao je i pet nominacija.

Američka biografska drama „Društvena mreža“ (2010) zasnovana na knjizi Bena Mezriha planirana je za kraj revije. Film donosi studiju o samom nastanku i ranim danima Facebooka koji je osnovan 2004. godine. Ulogu osnivača najveće društvene internetske mreže Marka Zakerberga tumači Džesi Ajzenberg, dok Endru Garfild i Džastin Timberlejk glume njegove saradnike Eduarda Saverina i Šona Parkera. Osvojio je tri Oskara za najbolji adaptirani scenario (Aron Sorkin), najbolju originalnu muziku (Trent Reznor i Atticus Ross) i najbolju montažu (Kirk Baxter i Angus Wall).

Projekcije filmova biće organizovane od 8. do 10. jula u sali Dodest, od 20 sati, a ulaz je slobodan.

KIC “Budo Tomović”

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: