Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Podgorica domaćin “NALAS Foruma gradonačelnica u Jugoistočnoj Evropi”

Sinoć je organizovan uvodni sastanak u susret “NALAS Forumu gradonačelnica u Jugoistočnoj Evropi,” kojim je predsjedavala gradonačelnica Podgorice, prof. dr Olivera Injac.

Ovaj forum okupio je kolege iz cijelog regiona, pružajući priliku za predstavljanje pozitivnih praksi u oblasti rodne ravnopravnosti koje Glavni grad Podgorica realizuje. Ove inicijative usmjerene su na postizanje rodnog balansa i veću participaciju žena u svim oblastima društvenog angažovanja.

“Izuzetno sam ponosna na brojne koleginice sa kojima sarađujem u namjeri da Podgorica bude ljepše mjesto za život. Ovakvi susreti su prilika da govorimo o izuzetnim ženama i podršci koju svakodnevno pružamo jedna drugoj, snažeći ne samo profesionalne vještine već i lični integritet,” istakla je Injac.

NALAS predstavlja Mrežu asocijacija lokalnih vlasti Jugoistočne Evrope, okupljajući 15 asocijacija koje predstavljaju oko 9,000 lokalnih vlasti, direktno izabranih od više od 80 miliona građana ovog regiona. Forum je prilika za razmjenu iskustava i dalji rad na unapređenju rodne ravnopravnosti u lokalnim zajednicama.

Tokom foruma, učesnici će imati priliku da diskutuju o različitim temama, uključujući načine za unapređenje političkog, ekonomskog i društvenog položaja žena. Poseban fokus biće stavljen na uspješne projekte i inicijative koje su doprinijele povećanju učešća žena u lokalnim vlastima i poboljšanju njihovog položaja u društvu.

Forum će također pružiti platformu za umrežavanje i saradnju među gradonačelnicama iz različitih zemalja, omogućavajući razmjenu ideja i strategija koje mogu biti primijenjene u različitim lokalnim kontekstima. Ovaj događaj naglašava važnost regionalne saradnje u promovisanju rodne ravnopravnosti i osnaživanju žena na svim nivoima odlučivanja.

SLUŽBA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: