Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Još jedna e-usluga Glavnog grada: Omogućene elektronske prijave za jednokratnu novčanu pomoć za novorođenčad

Nova e-usluga,,E-paketić“ koja je dostupna na portalu epodgorica.me omogućiće jednostavnije i efikasnije ostvarivanje prava na jednokratnu pomoć za novorođenčad koju Glavni grad dodjeljuje godinama unazad.

Naime, radi se o poklon paketu koji sadrži neophodne stvari za higijenu i njegu bebe i novčani iznos od 100€. Primjenom nove e-usluge višestruko je pojednostavljena procedura, pa je odnedavno moguće koristiti elektronski servis za podnošenje zahtjeva, a Glavni grad će u ime podnosioca svu neophodnu dokumentaciju pribaviti po službenoj dužnosti kroz direktnu razmjenu podataka sa državnim organima.

Po prijemu podnešenog zahtjeva roditelju/staratelju će stići obavještenje da je zahtjev u obradi i da će nakon provjere i konstatacije da su uslovi zadovoljeni, novac biti uplaćen na žiro račun.

E-paketić predstavlja samo još jednu od brojnih e-usluga čijim uspostavljenjem omogućavamo efikasno i jednostavno korišćenje pogodnosti koje kao Glavni grad omogućavamo.

Osim e-paketića, uspješno je realizovana dodjela jednokratne pomoći đacima prvacima sa teritorije Podgorice kroz elektronsko podnošenje prijava, a u toku je javni poziv koji se odnosi na dodjelu subvencija za kupovinu bicikla koji se takođe realizuje putem elektronskih prijava.

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: