Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Promocija knjige „BioSofija”

Promocija druge po redu knjige MSc ekonomije Anđele Kovačević „BioSofija“, sa podnaslovom “Samoupravljanje u digitalnoj eri“, održaće se u biblioteci “Radosav Ljumović“ (sala “Marko Miljanov”), u utorak 25. juna 2024. sa početkom u 19 sati.

Uz autorku, knjigu će predstaviti mr medija i PR-a Snežana Burzan Vuksanović.

Nova knjiga „BioSofija“, sa podnaslovom “Samoupravljanje u digitalnoj eri“, nastavak je autorkinog prvijenca „BioSofija“, sa podnaslovom “Ključ harmonije emocija i logike“ (2022.), u kojem je autorka na nov i drugačiji način povezala umjetnost i nauku, izlazeći iz klišea usko stručnih knjiga.

Drugi dio “BioSofije” jedinstven je po tome što autorka monologom a predstavljen kroz žanr roman–drame, dijeli uloge na emotivne i racionalne, i na zanimljiv i kreativan način govori o primjeni matematike u svrhe zdravlja ljudi kao ekonomskih bića i kompanija, uz pomoć vještačke inteligencije.

Da bi prikazala ozbiljnost situacije po pitanju crnogorskih i svjetskih društvenih zbivanja kojima je potrebna nova reforma, autentičnim Fejzbuk postovima sa vlastitog Fejzbuk profila u periodu od 2016. – 2018. godine autorka je kreirala mikrokosmos, tj. svoj mali svijet, ne bi li ispitala da li Zakon privlačenja tj. gravitacije zaista djeluje na želje likova o tome kakav su svijet izmaštali da bude.

 Zaposleni u kompaniji „Plava flota“ AD radeći državni posao imaju naviku da ostaju na visokoj vibraciji da bi smetnuli s uma djelove svakodnevice koji im ne služe da se osjećaju dobro. Dozvoljavajući duši da pjeva i pleše tako što polažu ispit u virtuelnom svijetu, zaposleni rješavaju crnogorske i svjetske izazove kao pravi lideri digitalne ere u službi povećanja sopstvenog životnog zadovoljstva.

Ova knjiga je svojevrstan podsticaj na razmišljanje o tome koliki je značaj umjetnosti, kulture i medija u menadžmentu savremenih kompanija i da li softver može transformisati (ozdraviti) savremenu kompaniju i ekonomiju u kojoj posluje.

Anđela Kovačević je rođena u Podgorici 19.12.1985, gdje se i školovala. Nakon diplomiranja na podgoričkom Ekonomskom fakultetu, magistrirala je dva puta, prvo u Kini 2012. godine, a potom i na njenom matičnom fakultetu. Od 2008. godine radi u kompaniji „13. jul Plantaže“ AD. Zapošljena od strane iste kompanije, bila je predstavnica u crnogorskom paviljonu na svjetskom ekonomskom sajmu „Shanghai World Expo 2010. godine“ u Šangaju. Ovo je njena druga knjiga.

JU NB “Radosav Ljumović”

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: