Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Basket u mom kvartu: Cetinje odbranilo titulu, Stojanović MVP, Kalezić ”the ONE”

Ekipa Cetinje u sastavu Petar i Marjan Stojanović, Predrag Lazarević i Ivan Knežević osvojila je treće izdanje ”Basketa u mom kvartu”, odbranivši na taj način prošlogodišnju titulu.

Vreli ljetnji podgorički dan dodatno je podgrijala užarena  atmosfera na kultnom terenu ,,Dragan Ivanović” u Njegoševom parku, koji je bio poprište pravog basketaškog spektakla.

Dvanaest najboljih ekipa sa četiri kvalifikaciona turnira koja su tokom aprila i maja održana na četiri otvorena terena širom Glavnog grada (u kvalifikacijama učestvovale rekordne 64 ekipe!) odmjerile su snage na finalnom turniru manifestacije Sekretarijata za sport, u novom ruhu zahvaljujući brendiranim dresovima, poklonu ”zlatnog sponzora”, kompanije One Crna Gora.

Nakon grupne faze i okršaja po sistemu ”svako sa svakim”, odigrani su mečevi četvrtfinala. Cetinjani su na putu do titule eliminisali Frulaše (21:15), potom Comeback (21:11) i u velikom finalu u kojem su prštale varnice, sjajne momke iz G-Unita (Pavle Jovićević, Marko Mijović, Dušan Milošević i Marko Dabanović), rezultatom 21:10.

U izuzetno zanimljivom obračunu za treće mjesto, ekipa Comeback (Miloš Dragićević, Daniel Kalezić, Miljan Dautović i Ognjen Sekulović) je posljednjim atomima snage, nakon velikog preokreta, savladala Limun (Lazar Bailović, Vasilije Kljajić, Radule Raspopović i Petar Bošković).

Pobjednička ekipa zaradila je novčanu nagradu u iznosu od 1700 eura, drugoplasirani tim je dobio 900, a trećeplasirani 600 evropskih novčanica. Uz to, najbolja ekipa nagrađena je večerom u Akademiji piva od firme Montecco, a iz njenih redova je i ,,Dunk shop  MVP”, Petar Stojanović, kojem je pripao vaučer u iznosu od 200 eura za trgovinu u ovoj radnji sportske opreme.

Na jučerašnjem turniru održano je i takmičenje u šutu za tri poena ,,Who is the ONE?”, na kojem je svoje šuterske sposobnosti demonstrirao Daniel Kalezić (Comeback), kojem je kompanija One za taj podvig darovala Samsung Galaxy Watch5.

Brojna publika u Njegoševom parku je mogla da se osvježi besplatnim sladoledima od sponzora Ledo, a Sekretarijat za sport je za nju organizovao takmičenja sa prikladnim nagradama.

SEKRETARIJAT ZA SPORT

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: