Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Raspisan javni poziv za dodjelu subvencija prilikom kupovine bicikla

Glavni grad raspisao je javni poziv za dodjelu subvencija za kupovinu bicikala, a veliku novinu predstavlja to što se zahtjevi podnosi elektronskim putem na portalu epodgorica.me gdje se mogu pronaći i detaljne instrukcije za podnošenje prijave.

U fazi podnošenja zahtjeva kao i prilikom potpisivanja ugovora, građani moraju upotrijebiti certifikat za kvalifikovani elektronski potpis za fizička lica, a ukoliko se odluče da upotrijebe novu ličnu kartu u sklopu koje se dobija i traženi certifikat, svi zainteresovani učesnici ovog poziva mogu preuzeti besplatno čitače za elektronske lične karte na šalteru Službe za građane (Sistem 48) u zgradi Skupštine Glavnog grada. Besplatni čitači su obezbijeđeni kroz projekat “E-usluge kao odgovor na Covid19”, koji finansira EU, a sprovodi UNDP u saradnji sa Ministarstvom javne uprave Crne Gore.

Na portalu ePodgorica nalazi se i video upustvo sa jasnim instrukcijama kako aktivirati ličnu kartu i potpisati dokument.

Za građane koji budu imali poteškoća prilikom korišćenja servisa, Služba za informacioni sistem Glavnog grada pružiće adekvatnu tehničku podršku u vidu edukacije i pomoći prilikom prijave.

Osim lične karte, građani mogu iskoristiti i neki drugi certifikat za kvalifikovani elektronski potpis koji je izdat od strane registrovanih kvalifikovanih davalaca elektronskih usluga povjerenja u Crnoj Gori. Iz Crnogorskog Telekoma kao jednog od registrovnih davalaca usluga povjerenja dobili smo potvrdu da će za vrijeme trajanja ovog Javnog poziva, građanima biti dostupno njihovo rješenje po promotivnom paketu u sklopu kojeg se besplatno dobija dovoljan broj transakcija koje se mogu iskoristiti za potpisivanje neophodne dokumentacije.

Za potrebe ovog javnog poziva obezbijeđena su sredstva u iznosu od 30.000 eur kojima će se subvencionisati 50% cijene bicikla, a najviše 150 eura po pojedinačnoj prijavi.

UPUSTVO

JAVNI POZIV

SLUŽBA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: