Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Filmski mini-ciklus povodom Mjeseca ponosa

Povodom Mjeseca ponosa, u Američkom uglu biće organizovan specijalni filmski mini-ciklus posvećen jednom od najvažnijih reditelja indie kinematografije – Gasu Van Santu. Van Sant je poznat po svom inovativnom pristupu, smjelom izrazu i posvećenosti prikazivanju marginalizovanih likova i tema.

Prikazaćemo:

1. Ponedjeljak, 24. juna u 19h “Milk”(2008) – Biografski film o Harviju Milku, prvom otvoreno homoseksualnom političaru koji je izabran na javnu funkciju u Kaliforniji. Ovo dirljivo i inspirativno djelo, sa Šonom Penom u glavnoj ulozi, donosi priču o borbi za ravnopravnost i ljudska prava.

2. Utorak, 25. juna u 19h “Slon” (Elephant) iz 2003 – Inspirisan stvarnim događajima, ovaj film se bavi temama nasilja, otuđenosti i identiteta među mladima. Van Santov pristup režiji i naraciji stvara jedinstveno i potresno filmsko iskustvo.

3. Srijeda, 26. juna u 19h”Dragstor kauboj” (Drugstore Cowboy) iz 1989. – Film priča o grupi korisnika psihoaktivnih supstanci koji putuju po pacifičkom sjeverozapadu pljačkajući apoteke. Film je snažan prikaz zavisnosti i potrage za smislom u haotičnom životu, s Matom Dilonom u glavnoj ulozi.

Ulaz je slobodan.

Filmovi će biti prikazani bez prevoda, ali sa engleskom titlom, a stručni uvod obezbijedio je naš kolega Damir Murseljević.

KIC “Budo Tomović”

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: