Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Diplomatski gastro dani na Trgu nezavisnosti zatvoreni nacionalnim specijalitetima Italije i Srbije

Drugog dana manifestacije Diplomatic Gastro Day, koja je održana ovog vikenda u okviru Proljećnog pazara, građani su imali priliku da otkriju gastronomske specifičnosti Italije i Srbije.

Predstavnici diplomatskog kora pripremali su nacionalne specijalitete ovih zemljalja čiji su predstavnici, a građani i posjetioci Podgorice probali prepoznatljive delikatese poput tradicionalnih italijanskih pasti, srpske gibanice, tradicionalnih kolača.

Italijani su neprikosnoveni mađioničari kada je riječ o pripremi hrane, pa tako nije čudo što je italijanska kuhinja svjetski poznata i voljena.

“Na našem tržištu imamo veliki broj kuhinja, ali ja smatram i dalje da Italijani drže svoje traficionalno mjesto, ne samo kod nas, nego i u svijetu”, istakla je rukovoditeljka Službe za međunarodnu saradnju i partnerstva, Hadži Vesna Vujošević.

“Sa oduševljenjem smo prihvatili poziv Glavnog grada za učešće i da predstavimo kuhinju, odnosno gastronomske specijalitete Italije”, kazala je ambasadorka Italije u Crnoj Gori Andreina Marsela.

Diplomatske gastro dane na Trgu nezavisnosti zatvorili smo pripremanjem jela nacionalne kuhinje Srbije.

Posjetioci su imali priliku da probaju raznovrsne specijalitete srpske kuhinje, od različitih pita, roštilja, do kolača i čuvenog dečanskog vina.

Sugrađani i posjetioci Podgorice iskazali su zadovoljstvo zbog organizovanja ovakvih događaja koji im pružaju priliku da se upoznaju sa kulturama i gastronomijom različitih država.

Podsjećamo, prethodnog dana prezentovana je bogata gastro ponuda Rumunije, a cilj manifestacije je kulturna saradnja i razmjena, kao i jačanje veza između Crne Gore i prijateljskih zemalja.

Italija Diplomatic Gastro day kadrovi: https://youtu.be/PCujj-VtXr0?si=Yi7r26HlK49QQFrT

Izjava ambasadorke Italije u Crnoj Gori Andreine Marsela: https://youtu.be/sK2H1tz5SSg?si=GJTlFvrGrjUDqaO3

Izjava rkovoditeljke Službe za međunarodnu saradnju i partnerstva, Hadži Vesne Vujošević: https://youtu.be/5SYVzCwuymo?si=WfyLN6vOxTJwi1Zb

Srbija Diplomatic Gastro day kadrovi: https://youtu.be/cBKJYm3J-FQ?si=nrPC5daDJjy8Y-5x

Izjava rkovoditeljke Službe za međunarodnu saradnju i partnerstva, Hadži Vesne Vujošević: https://youtu.be/5SYVzCwuymo?si=rWBcmavFLcp2-JVl

SLUŽBA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: