Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Injac: Funkcionalna RK „Podgoričanka“ samo dio koncepta oživljavanja centra grada

Uređenje centra Podgorice i stavljanje dostupnih sadržaja u funkciju, uz brojne manifestacije, samo su dio koncepta oživljavanja, pomalo zapostavljenog, dijela grada u blizini Trga nezavisnosti. 

„Raduje me što će robna kuća biti stavljena u funkciju nakon više decenija i što će neki novi sadržaji biti dostupni. Za ovu namjenu, opredijelili smo 2 miliona eura u Budžetu za 2024. godinu. Osim više akcija čišćenja, uvažavajući mišljenje struke, radimo procjene stabilnosti objekta, nakon čega će biti izrađen projektni zadatak i određena namjena”, kazala je gradonalelnica Podgorice, prof. dr Olivera Injac prilikom obilaska RK “Podgoričanka”.

Prema njenim riječima, uprava Glavnog grada sve vrijeme osluškuje potrebe građana pa je i ova inicijativa usmjerena na određene zahtjeve za koje je naša zajednica pokazala zainteresovanost.

„Želimo da oživimo centar grada kako bi bio mjesto na kojem će se okupljati i građani i turisti. U pripremi je i „Pazar“ kojim ćemo uljepšati proljeće“, kazala je Injac.

Gradonačelnica je, osim „Podgoričanke“, obišla i radove na rekonstrukciji Ulice Balšića, čijom rekonstrukcijom će se unaprijediti saobraćajna infrastruktura u užem centru.  

„Radimo na tome da stvorimo uslove za uređenje Trga Balšića i izgradimo podzemnu garažu i tako izmjestimo višak automobila sa ulica. Pojačana je dinamika rada komunalnih službi u svim djelovima grada, a posebno u užem jezgru. Kako su ove godine znatno uvećana sredstva za oblast kulture i sporta, u narednom periodu očekuju nas i brojni kulturno-umjetnički i sportski događaji u Podgorici“ zaključila je Injac.

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: