ENG

Raspisan konkurs za Književnu nagradu “Dragan Radulović” za 2022.godinu

23/01/2023
Raspisan konkurs za Književnu nagradu “Dragan Radulović” za 2022.godinu

Nagrada za književnost za djecu i mlade koja nosi ime Dragana Radulovića, jednog od najznačajnijih savremenih crnogorskih dječijih pisaca, biće dodijeljena i ove godine. To izuzetno značajno književno priznanje regionalnog karaktera, prvi put je dodijeljeno prošle godine. 

Tim povodom, Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica, shodno Odluci o ustanovljavanju Književne nagrade „Dragan Radulović“ za knjigu koja je kao izuzetno ostvarenje u oblasti književnog stvaralaštva za djecu i mlade objavljena u prethodnoj godini, objavio Konkurs za Književnu nagradu „Dragan Radulović“ za 2022. godinu.

Konkurs je otvoren od 20. januara do 4. marta 2023. godine. Nagrada se dodjeljuje književniku/ci iz Crne Gore i regionalnim autorima kao javno priznanje za knjigu koja predstavlja izuzetno ostvarenje u oblasti književnog stvaralaštva za djecu i mlade i koja je objavljena u 2022. godini. Nagrada se dodjeljuje samo originalnim djelima nespornih umjetničkih i pedagoških dometa.

U godini u kojoj se dodjeljuje mogu se dodijeliti najviše tri nagrade.Nagrada se sastoji od plakete, statue i novčanog iznosa. Novčani dio Nagrade iznosi tri prosječne zarade u Crnoj Gori. 

Pravo predlaganja kandidata za Nagradu imaju organizacije, institucije i pojedinci. Prijedlozi za Nagradu dostavljaju se neposredno ili poštom. Obrazac za prijavu prijedloga možete preuzeti na sajtu  Glavnog grada - Oglasni dio. Uz Obrazac za prijavu prijedloga treba priložiti i po 7 primjeraka knjige, kao i obrazloženje i dokumentaciju na osnovu koje se može ocijeniti vrijednost ostvarenih rezultata. Dokumentaciju je neophodno dostaviti i u elektronskoj formi (na usb-u, cd-u ili dvd-u, u sadržaju istovjetnom štampanom primjerku, sa svim prilozima). Prijedlog za Nagradu sa pratećom dokumentacijom dostavlja se nadležnom organu uprave Glavnog grada za poslove kulture neposredno ili putem pošte na adresu: Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada Podgorice, Ul. Marka Miljanova br. 4, sa napomenom: Javni konkurs za književnu nagradu „Dragan Radulović” za 2022. godinu.

Nagrada će biti uručena na svečanom otvaranju Manifestacije „Dani Dragana Radulovića“ 27. aprila 2023. godine u Velikoj sali KIC „Budo Tomović“, sa početkom u 11 sati. Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Sekretarijatu za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica, na telefon +382 20 225 144 i +382 20 225 168, kao i na e-mail sekretarijat.kultura.sport@podgorica.me

Konkurs za Književnu nagradu: https://podgorica.me/storage/25886/63ca8324ce58e_Konkurs-za-knji%C5%BEevnu-nagradu-Dragan-Radulovi%C4%87.docx

Formular za prijavu: https://podgorica.me/storage/25887/63ca8326dac87_Formular-za-prijavu-predloga-za-knji%C5%BEevnu-nagradu-Dragan-Radulovi%C4%87.docx

SEKRETARIJAT ZA KULTURU I SPORT

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica