ENG

Uz podršku Glavnog grada rukometna manifestacija ovog vikenda

13/12/2022
Uz podršku Glavnog grada rukometna manifestacija ovog vikenda

Povodom Dana oslobođenja Podgorice, 17. i 18. decembra, održaće se 4. Međunarodni turnir „Montenegro Handball Cup 2022 – Turnir prijateljstva“, koji će okupiti više stotina mladih rukometaša i rukometašica.

Organizatori sportske manifestacije, dva partnerska rukometna kluba RK Zeta i ŽRK Podgorica okupiće dječake i djevojčice u dvije kategorije 2006/07 i 2008/09, a osim klubova iz čitave Crne Gore, očekuje se učešće timova iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Glavni grad Podgorica, Sekretarijat za kulturu i sport Podgorice, Rukometni savez Crne Gore i Opština Zeta dali su vjetar u leđa da ovaj turnir zaživi i traje.

Predsjednica ŽRK Podgorica Zorica Đurović istakla je da se djeca posebno raduju ovom sportskom događaju, te da sa nestrpljenjem čekaju da se dokažu na rukometnom terenu ovog vikenda.

"Za slavu i popularizaciju rukometnog sporta želimo da sva djeca, koja nikada nijesu bila u Podgorici, osjete svu ljepotu i suživot naših građana sa svim gostoprimstvom i ljepotama koja nudi naša topla Podgorica. Nije lako organizovati ovakvu sportsku manifestaciju koja će okupiti preko 30 klubova i oko 1.000 djece. Potrudili smo se da djeci obezbijedimo najbolje hale i uslove. Zahvaljujući ljudima iz Glavnog grada, na čelu sa gradonačelnikom dr Ivanom Vukovićem i Sekretarijatu za kulturu i sport, obezbijedili smo termine u Sportskom centru „Morača“ , a osim ovog sportskog hrama, utakmice će se igrati i u Univerzitetskoj dvorani, kao i u Srednjoj mješovitoj školi u Golubovcima", kazala je Đurović i dodala da su osim pomenutih partnera, organizaciju turnira podržali i JP "Sportski objekti“, kompanije Franca, Farmegra, Montecco, Škorpion iz Herceg Novog i mnogi drugi.

U nadi da će se ovaj rukometni festival tretirati kao najveći sportski praznik koji ispraća jednu godinu za nama, organizatori očekuju dobru rukometnu zabavu u sportskom raspoloženju za duga sjećanja koja će djeca ponijeti iz našeg glavnog grada.

SEKRETARIJAT ZA KULTURU I SPORT

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica