ENG

Objavljen Konkurs za Književnu nagradu „Dragan Radulović“ za 2021. godinu

15/02/2022
Objavljen Konkurs za Književnu nagradu „Dragan Radulović“ za 2021. godinu

Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica je, shodno Odluci o ustanovljavanju Književne nagrade „Dragan Radulović“, objavio Konkurs za Književnu nagradu „Dragan Radulović“ za 2021. godinu. Nagrada se dodjeljuje književniku/ici iz Crne Gore i regionalnim autorima, kao javno priznanje za knjigu, objavljenu tokom prethodne godine, koja predstavlja izuzetno ostvarenje u oblasti književnog stvaralaštva za djecu i mlade

Konkurs je otvoren od 15. februara do 31. marta 2022. godine, a nagrada se dodjeljuje samo originalnim djelima nespornih umjetničkih i pedagoških dometa.

Pravo predlaganja kandidata za Nagradu imaju organizacije, institucije i pojedinci. Prijedlozi za Nagradu dostavljaju se u pisanoj formi, a uz Obrazac za prijavu prijedloga treba priložiti i po sedam primjeraka svake predložene knjige koja je kandidovana za Nagradu, kao i obrazloženje i dokumentaciju na osnovu koje se može ocijeniti vrijednost ostvarenih rezultata.  Nagrada se sastoji od plakete, statue i novčane nagrade u iznosu od tri prosječne zarade u Crnoj Gori, a godišnje se mogu dodijeliti najviše tri nagrade.

Nagrada će biti uručena na svečanom otvaranju Manifestacije „Dani Dragana Radulovića“ 27. aprila 2022. godine, sa početkom u 11h, u Velikoj sali KIC „Budo Tomović“.

Pisani prijedlog za Nagradu (popunjen obrazac), sa pratećom dokumentacijom, dostavlja se na adresu: Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica, Ulica Marka Miljanova 4, 81 000 Podgorica, sa naznakom „za Nagradu ’Dragan Radulović’“, svakog radnog dana od 8h do 16h, zaključno sa 31. martom 2022. godine.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti telefonom na +382 20 225 144 i +382 20 225 168, kao i emailom na sekretarijat.kultura.sport@podgorica.mevalentina.radulovic@podgorica.me.

Konkurs za Književnu nagradu Dragan Radulović 2021.
Formular za prijavu predloga za književnu nagradu Dragan Radulović 2022.

SEKRETARIJAT ZA KULTURU I SPORT

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica