ENG

Veliko interesovanje građana za otkup otpadnih vozila

11/01/2022
Veliko interesovanje građana za otkup otpadnih vozila

Budući da se Podgorica, kao i svi veći gradovi, suočava sa nelegalnim otkupom otpadnih vozila, te da se na nelegalnim odlagalištima auto-djelovi tretiraju van ekoloških normi i propisa, gradsko preduzeće Deponija d.o.o. je u ranijem periodu nabavilo jedan od najbolje opremljenih pogona za tretman vozila van upotrebe u regionu. Nabavkom specijalizovanog vozila za odvoz otpadnih automobila riješili smo problem dopremanja vozila do pogona i time rasteretili građane ove obaveze. 

U prethodnom periodu naši sugrađani su iskazali veliko interesovanje za ovaj servis i taj pozitivan trend se nastavlja. Shodno tome,  a u cilju dodatnog stimulisanja građana, cijena otkupa otpadnog vozila podignuta je na 185 €/t.

Osim nabavke specijalizovanog vozila i podizanja cijene otkupa, kontakt sa građanima je digitalizovan, ubrzan i do kraja olakšan vlasnicima otpadnih automobila, tako da, svako ko posjeduje mobilni telefon ili računar, prostim ulaskom na sajt www.deponija.me i prijavom na servis ZAHTJEV ZA OTKUP (RECIKLAŽU) OTPADNIH VOZILA za kratko vrijeme može riješiti problem uklanjanja vozila koje nije za upotrebu. Osim lične dobiti i uštede vremena, građani čine neizmjernu dobrobit za društvenu zajednicu.

Otpadna vozila često zauzimaju javne površine, dvorišta i privatne posjede, te predstavljaju smetnju i vlasnicima i okolini, a naš cilj je da u saradnji sa građanima suzbijemo ovu pojavu i omogućimo našim sugrađanima da na legalan i ispravan način rashoduju vozilo i uz to ostvare prihod. 

Ovim putem još jednom pozivamo građane da iskoriste ovaj servis i na taj način doprinesu očuvanju životne sredine.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=p7sQW4zjZDQ

DEPONIJA DOO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica