ENG

Novi početak uz podršku Kuće zdravlja

11/01/2022
Novi početak uz podršku Kuće zdravlja

Sekretarijat za socijalno staranje Glavnog grada realizovao je u Kući zdravlja, petnaestu radionicu pod nazivom  “Novi početak”, namijenjenoj bivšim zavisnicima  i osobama koje su korisnici buprenorfinske terapije. 

Brojni su izazovi sa kojima se ova ranjiva kategorija suočava, a poruka koja je poslata sa radionice jeste da, ukoliko su polaznici imali volje da se suoče sa svim surovim situacijama, koje su karakteristične za bolest zavisnosti, onda su spremni i za druge izazove koje život donosi. 

Na radionici, koju je vodila psihološkinja Dragana Đokić, je urađeno individualno sumiranje dosadašnjeg rada zavisnika na buprenorfinskoj terapiji i dijeljenje životnog iskustva zavisnika u oporavku. Tokom radionica bilo je riječi i o tome šta znači recidiv, gdje nas on može odvesti, koji su glavni neprijatelji oporavka, kako postaviti zdrave granice kada su međuljudski odnosi u pitanju, kako reći ne, a otvorene su i mnoge druge teme.

Pored grupnih radionica, psihološkinja Dragana Đokić je realizovala i deset individualnih psiholoških savjetovanja za polaznike projekta.Kao važan dio procesa resocijalizacije i reintegracije u društvo, projektom su planirana i realizovana i neformalna druženja sa polaznicima. 

Razmjena iskustava uz stručni nadzor i podršku, pokazali su se uspješnim, a Kuća zdravlja će i ubuduće nastaviti sa organizovanjem ovakvih i sličnih aktivnosti. 

Podsjećamo, radionice pod nazivom "Novi početak" realizovane su u okviru projekta "Centar za socijalnu (re)integraciju zavisnika/ca", koji je sproveo NVO "Centar za resocijalizaciju bivših zavisnika/ca - Korak" u saradnji sa Kancelarijom za prevenciju bolesti zavisnosti i J.U. Kakaricka gora.

SEKRETARIJAT ZA SOCIJALNO STARANJE

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica