Novi socijalni servis Glavnog grada: Kartica prednosti od sjutra dostupna građanima

25/10/2021
Novi socijalni servis Glavnog grada: Kartica prednosti od sjutra dostupna građanima

Povodom obilježavanja Ružičastog oktobra Sekretarijat za socijalno staranje Glavnog grada pokrenuo je novi socijalni servis – Karticu prednosti, koja je namijenjena svim onkološkim pacijentima. 

Na ovaj način onkološki pacijenti postaju prioritetna kategorija u radu službi i organa Glavnog grada kada je riječ o administrativnim procedurama i uslugama koje pruža lokalna samouprava. To znači da će prilikom posjete službi i organa Glavnog grada, a uz posjedovanje pomenute kartice, imati prednost, odnosno biti u mogućnosti da izbjegnu eventualne gužve i čekanje u redovima.

Prijava je moguća već od sjutra, 26. oktobra, a procedura registracije je veoma jednostavna i podrazumijeva popunjavanje prijavnog formulara, dokazivanje statusa onkološkog pacijenta (izvještaj doktora medicine-specijaliste onkologije koji nije stariji od dva mjeseca), kao i lični identifikacioni dokument. 

Karticu prednosti građani mogu preuzeti svakog radnog dana u prostorijama Kuće zdravlja (Novaka Miloševa br. 32, dvorišna strana) od 08.00h do 16.00h i mogu je koristiti u svim službama i organima Glavnog grada.  

Na ovaj način  još jednom pokazujemo da kontinuirano vodimo brigu o svim kategorijama društva, te da ćemo u narednom periodu raditi na razvoju ovog servisa, kako bi obuhvatio i druge pacijente. U isto vrijeme, pozivamo ostale institucije i društveno-odgovorne kampanije da podrže ovu inicijativu.  

PG BIRO 

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina