Izložba „Crnogorsko ćirilsko štamparstvo XV i XVI vijeka u Gimnaziji "Slobodan Škerović"

15/10/2020
Izložba „Crnogorsko ćirilsko štamparstvo XV i XVI vijeka u Gimnaziji "Slobodan Škerović"

 Glavni grad Podgorica – Sekretarijat za kulturu i sport u saradnji sa Maticom crnogorskom i Gimnazijom „Slobodan Škerović“, u četvrtak, 15. oktobra sa početkom u 10:00 časova u biblioteci Gimnazije „Slobodan Škerović“ realizuju izložbu pod nazivom „Crnogorsko ćirilsko štamparstvo XV i XVI vijeka“.

 Na otvaranju izložbe, govoriće: Ana Medigović, sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorice, Dragan Radulović, predśednik Matice crnogorske i Zoja Bojanić Lalović, direktorica Gimnazije „Slobodan Škerović“.

 Osam panoa sa tematikom crnogorskog ćirilskog štamparstva, nakon izložbe ostaju kao vrijedan poklon Gimnaziji „Slobodan Škerović“.  Izradu panoa podržao je Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada Podgorice na prijedlog Matice crnogorske.

Podsjećamo, Matica crnogorska je prošle godine u saradnji sa Ministarstvom kulture i Glavnim gradom Podgorica realizovala izložbu Crnogorsko ćirilsko štamparstvo, povodom jubileja 525 godina od štampanja Oktoiha prvoglasnika (Crnojevića štamparija) i 500 godina od štampanja Psaltira i Služabnika (prvih knjiga iz štamparije Božidara Vukovića Podgoričanina). Ova zapažena izložba predstavljena je u više crnogorskih gradova ali i u glavnom gradu Bugarske – Sofiji, đe je u saradnji sa Bugarskom akademijom nauka bila izložena u Nacionalnoj biblioteci, povodom obilježavanja 150 godina Bugarske akademije nauka.

SEKRETARIJAT ZA KULTURU I SPORT 

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina