ENG

Nikica Raičević gost tribine “Podgoričke priče”

28/09/2023
Nikica Raičević gost tribine “Podgoričke priče”

Kao i svaki grad, tako i Podgorica, ima svoje tihe stvaraoce koji svoja djela ne prezentuju u popularnim medijima, ali su ostavili dubok trag u istoriji umjetnosti. Nikica Raičević je jedan od zapaženih slikara, inovatora i društvenih radnika, koji ima šta da predstavi u Podgoričkim pričama, koji upravo traže za goste takve ljude. Pored toga, što je Nikica akademski slikar, bivši urednik u KIC "Budo Tomović" ostaće upamćen i po tome što je autor prvog crnogorskog amaterskog crtanog filma. 

Tribina “Podgoričke priče“ biće održana u četvrtak, 28.septembra, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”, od 20h, a moderator je novinar Vanja Kovačević.

Nikica Raičević rođen je 1946. godine u Titogradu. Završio je Višu pedagošku akademiju (likovni smjer) u Nikšiću 1972, a diplomirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti (slikarski odsjek) u Beogradu 1977, u klasi profesora Mladena Srbinovića, gdje je i magistrirao 1979. Bio je stipendista Francuske vlade u periodu od 1980-1981, specijalizacija na BEAUX-ARTIS u Parizu kod profesora Piera Mattheu. Član je ULUCG-a od 1977. godine. Imao je više samostalnih izložbi, a od 1977. godine učestvovao je u okviru grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je niza strukovnih nagada i priznanja za slikarstvo.  Živi i radi u Podgorici.

KIC “Budo Tomović”

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica