ENG

Solistički koncert jednog od najznačajnijih francuskih pijanista svoje generacije Aimo Pagina

29/09/2023
Solistički koncert jednog od najznačajnijih francuskih pijanista svoje generacije Aimo Pagina

Pijanista Aimo Pagin, jedan od najznačajnijih francuskih pijanista svoje generacije, prirediće solistički koncert u petak, 29. septembra, u velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, u 20h.

U okviru svog premijernog nastupa u KIC-u, umjetnik će izvesti djela Frederika Šopena (Tri valcera - Balada br.4), Žorža Eneskua (Pavana iz Svite br. 2 op.10) i Sergeja Rahmanjinova (Muzički momenti br. 1-2-3-4 op. 16). 

Pokrovitelj koncerta je Ambasada Rumunije u Crnoj Gori.

Pijanista Aimo Pagin (1983) se školovao na konzervatorijumima u Strazburu (klasa F. Klostr), i Kolmaru u klasi Rene Šereševskaje. Upisao je studije na Muzičkoj akademiji u Ženevi 2001. gdje je nakon tri godine diplomirao u klasi istaknutog pijaniste i pedagoga Dominika Merlea. Zatim odlazi u SAD da radi sa legendarnim pijanistom i klavirskim pedagogom Leonom Flejšerom. 

Nastupao je u njujorškom Karnegi holu, amsterdamskoj koncertnoj dvorani, Betovenovoj kući u Bonu, sali Koncertnog društva u Milanu, Tonhalle u Cirih, u Palati lijepih umjetnosti u Briselu, koncertnoj dvorani u Esplanadi (Singapur). 

Nastupa sa međunarodno poznatim orkestrima kao što su Bukureštanska filharmonija, Nacionalni orkestar Monpeljea, NSO (Novi simfonijski orkestar) i Berlinski simfonijski orkestar. 

Nedavno je izveo švajcarsku premijeru Klavirskog koncerta br. 3 Franca Lista, sa Simfonijskim orkestrom Biel/Solothurn pod vođstvom Kaspara Zendera. 

Svoj prvi CD objavio je 2011. godine, sa muzikom norveškog kompozitora Martina Romberga. U saradnji sa renomiranom klavirskom kućom Parati u Parizu, objavljuje drugi solo album sa svim valcerima Frederika Šopena. 

Od maja 2019. godine, zvanični je umjetnik “Bezendorfera”, jednog od najpoznatijih proizvođača klavira. 

Ulaz  je besplatan.

KIC “Budo Tomović”

 

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica