ENG

Autorsko veče Braha Adrovića

08/06/2023
Autorsko veče Braha Adrovića

JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore organizuje Autorsko veče književnika Braha Adrovića.

O njegovom stvaralaštvu govoriće istoričar umjetnost, književni kritičar, publicista, književnik Faruk Dizadarević, prof. dr Draško Došljak i publicista Salko Luboder.

Moderatorka programa je Amra Tahirović.

Autorsko veče će se održati 8. juna 2023. godine (četvrtak) u Narodnoj biblioteci “Radosav Ljumović“ u Podgorici sa početkom u 18 časova.

Braho Adrović rođen je 1947. godine u selu Donja Vrbica kod Berana. Osnovnu školu završio je u Vrbici i Petnjici, a Pedagošku akademiju u Nikšiću. Više od tri i po decenije bavio se novinarstvom. Bio je saradnik brojnih glasila u bivšoj Jugoslaviji.

Objavio je značajan broj knjiga poezije, proze i publicistike. Knjiga stihova pod nazivom  „Vrzino kolo“ sedmnaesta  je po redu. Nedavno je izašla iz štampe Adrovićeva knjiga reportaža i zapisa “Priče iz dva vijeka”. Zastupljen je u više antologija u zemlji i inostranstvu.

Dobitnik je najvećeg opštinskog priznanja, nagrade „2l.jul “, prve nagrade na susretu mladih pjesnika Crne Gore u Podgorici, prve nagrade ,,Mirko Banjević“ za knjigu poezije ,,Ljudi i neljudi“ u Nikšiću, prve nagrade za najbolju humorističko-satiričnu pjesmu na međunarodnom festivalu humora, satire i karikature u Danilovgradu, kao i prve nagrade za najbolju pjesmu o Limu na književnim susretima ,,Pjesnici sa Lima o Limu“ u Bijelom Polju, nagrade ,,Krilata Seošnica” za poeziju za djecu i mlade i prve nagrade za najbolju pjesmu časopisa ,,Avlija” za 2018. godinu.

JU NB „Radosav Ljumović“

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica