ENG

Monodrama "Zašto gluma" 9. juna u KIC-u

09/06/2023
Monodrama "Zašto gluma" 9. juna u KIC-u

Autorski projekat mlade crnogorske glumice Maše Božović, monodrama “Zašto gluma” pod mentorstvom Anđelije Rondović premijerno će u KIC-u “Budo Tomović” biti izveden u petak, 9.juna, u sali DODEST, u 20 sati.

“Monodrama “Zasto gluma” nastaje kao rad na zadatku iz pokreta na master studijama. Nastaje iz potrebe da se uradi zadatak. Da se dobije ocjena. Da se završi četvrta godina. Kažu: “Ako ispričaš san neće se ostvariti. Zato pst.” A šta ćemo sa noćnim morama u kojima vlada crnilo i buđ i miševi? Mislim da je vrijeme da o njima govorimo. Možda ih i ubijemo. Makar u pozorištu. Monodrama “Zašto gluma” nastaje iz potrebe da se ne plašim.” Maša Božović

Maša Božović rođena je 2000. godine u Nikšiću. Nakon završene Gimnazije ”Stojan Cerović” upisala je Fakultet dramskih umjetnosti na Cetinju u klasi profesora Branimira Popovića i asistentkinje Anđelije Rondović. Trenutno je na prvoj godini master studija gdje je njen specijalistički predmet Pokret. Tokom osnovnih studija igrala je u ispitnim predstavama ”Krivica” Nebojše Romčevića, ”U plamenu strasti” Ivana Lalića i ”Hasanaginica” Ljubomira Simovića. Diplomirala je sa duodramom ”Prst” Doruntine Bashe zajedno sa koleginicom sa klase Milicom Kekić. Igrala je u predstavama ”Bladi mun” Crnogorskog narodnog pozorišta, ”Narodni poslanik” Nikšićkog pozorišta, kao i predstavi za djecu Gradskog pozorišta ”Bajku životom pravimo”. Bila je polaznik EU radionice ”Invisible lives’’ u Novom Sadu. Učestvovala je u više studentskih filmova, kao i par profesionalnih filmskih i televizijskih projekata. Angažovana je trenutno kao pripravnik u Dramskom studiju “Prazan prostor”.

Ulaznice se po cijeni od 5 eura mogu kupiti na biletarnici KIC-a (9-20h).

KIC "Budo Tomović"

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica