ENG

Projekcija filma “Dvanaesti sat"

05/06/2023
Projekcija filma “Dvanaesti sat"

Američki ugao Podgorica, 5.juna u 12 časova, obilježiće Svjetski dan zaštite životne sredine, i tim povodom organizuje projekciju filma “Dvanaesti sat" ("12th Hour"). Obilježavanje ovog datuma pruža nam priliku da proširimo osnovu za odgovorno ponašanje pojedinaca, preduzeća i zajednica u očuvanju i unapređenju životne sredine.
Veliki dio naše populacije trenutno živi sa zabludama o klimatskim promjenama. Ove zablude, od kojih su mnoge nastale evolucijom, ometaju našu sposobnost da na smislen način riješimo ovaj problem. Glumac Dejvid Mors, nominovan za Emi nagradu, pripovijeda o brutalno iskrenom 12. Satu, uz uvid poznatih evolucionih biologa, klimatskih naučnika, kognitivnih istraživača i psihologa. Naši mozgovi su evoluirali da riješe kratkoročne izazove za naš opstanak. Klimatske promjene predstavljaju dugoročni izazov za naš opstanak. Možemo li premostiti jaz između ova dva načina razmišljanja?

Film će biti prikazan sa titlom na engleskom jeziku, bez prevoda.

Uvod u film i diskusiju na temu zaštita životne sredine vodiće Ema Devejni, Fulbrajt stipendistkinja i gostujuća profesorica biologije i hemije.

Američki ugao Podgorica 

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica