ENG

Made In New York Jazz Festival

16/06/2023
Made In New York Jazz Festival

Made In New York Jazz Festival biće održan u Tivtu i Podgorici, od 15. do 18. juna, u partnerstvu sa kompanijom Porto Montenegro i uz podršku Ministarstva kulture i medija, Glavnog grada i Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma, a u produkciji Rabbit Records. Na festivalu će se  predstaviti renomirani džez muzičari iz svijeta i regiona.

 Program festivala je bogat i čine ga uvodni koncert kultnog sastava Leb i sol u četvrtak 15. i reprizni u petak 16. juna, u Podgorici, u džez klubu Sejdefa. U petak 16. juna biće održan koncert svjetskih džez zvijezda, na Synchro stage-u u Porto Montenegru u Tivtu, među kojima su: Dennis Chambers, Santi Debriano, Ashley Pezzotti, Aaron Goldberg, Alexis Baro, Vasil Hadžimanov, Vladimir Maraš, Yaacov Mayman, Šule Jovović i Goran Potić. Festival će takođe ugostiti specijalne gošće, legendarnu trostruku dobitnicu Gremi nagrade, TONY nagrade, UN ambasadorku dobre volje, ASCAP šampiona i NEA džez majstora, Dee Dee Bridgewater, kao i legendarnu pjevačicu sa Balkana Biseru Veletanlić.

U subotu 17. juna u džez klubu Sejdefa u Podgorici održaće se koncert Vasil Hadžimanov benda. Nedjelja, 18. juna, rezervisana je za atrijum Kapital plaze, gdje će isti sastav sa tivatskog koncerta održati novi veliki džez koncert kojim se zatvara ovogodišnji Made In New York Jazz Festival. Istog dana biće održan i besplatni masterklas program koji drže svi učesnici festivala za sve zainteresovane učenike, studente i afirmisane muzičare, u džez klubu Sejdefa, tačno u podne.

 

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica