ENG

Drugi Festival kulture Zabjelo 9. i 10. juna na stadionu fudbalskog kluba Zabjelo ''Nikola Šćepović''

09/06/2023
Drugi Festival kulture Zabjelo 9. i 10. juna na stadionu fudbalskog kluba Zabjelo ''Nikola Šćepović''

Drugi Festivala kulture Zabjelo koje se održava 9. i 10. juna 2023. na stadionu fudbalskog kluba Zabjelo ''Nikola Šćepović'' donosi nam puno dobrih vibracija, šest regionalnih zvijezda iz bivših jugoslovenskih republika i dva predstavnika crnogorske muzičke scene. 

Dva eura od svake prodate ulaznice su opredijeljena za fudbalski klub Zabjelo, a dio sredstava od prodatih ulaznica će i ove godine biti usmjeren u humanitarne svrhe, fondaciji "Ognjen Rakočević". Organizatori obećavaju dobar provod i još bolju energiju, jer ove godine imaju jako važan jubilej, a to je 60 godina od osnivanja fudbalskog kluba “Zabjelo”.

Festival kulture Zabjelo je prvim izdanjem, održanim prošlog juna, pokazao da je festival za cijelu porodicu. Od tinejdžera, preko čitavih parodica koje ga posjećuju zajedno, pa sve do veterana rokenrola – publika je bila šarenolika i ujedinjena u dobroj energiji, a brojni roditelji koji su došli sa djecom pokazali su da se muzički ukus djece gradi od malih nogu. Zato je festival ove godine, u saradnji sa Fudbalskim klubom Zabjelo, pripremio i program za najmlađe kojim će se otvoriti festivalske kapije u četvrtak 8. juna na stadionu „Nikola Šćepović“ u Podgorici u 18 časova.

Na Festivala kulture Zabjelo 9. juna nastupiće: kultna rok i pank grupa Zabranjeno pušenje, heroji regionalne alter rok scene Kanda, Kodža i Nebojša, miljenici crnogorske publike, mostarski sastav Zoster, fantastična IDA PRESTER & Lollobrigida i predstavnici lokalnih snaga Neonoen. Druge festivalske večeri na stadionu „Nikola Šćepović“ nastupiće vodeće alter pop ime regiona Letu Štuke, beogradski repkor-krosover sastav Sunshine, splitski rep-rok bend TBF i podgorički sastav Vrpca.

Festival kulture Zabjelo pridružuje se svjetskoj proslavi 50 godina hip hopa! Poznati beogradski repkor-krosover sastav Sunshine i splitski rep-rok bend TBF nastupaju u subotu 10. juna i obećavaju skakanje do iznemoglosti! Legendarni Sunshine ove godine slavi i 30 godina postojanja, tako da je sigurno da će momci koji su definisali muzički ukus i bili heroji čitave jedne generacije zapaliti atmosferu na ovogodišnjem Festivalu kulture Zabjelo.

Jednodnevne ulaznice po cijeni do 12€ i festivalske ulaznice po cijeni od 20€ mogu se kupiti putem interneta (na linku https://bit.ly/3ZhQdHd) i na Tabacco Shop kioscima kao i na ostalim prodajnim mjestima festivala (spisak na https://postimg.cc/hfKcsZS2 ).

Na dane festivala će na ulazu biti dostupne samo jednodnevne ulaznice po cijeni od 15€.

Tokom predfestivalskog programa pod nazivom "Mjesec rokenrola" na svim svirkama moguće je kupiti festivalske ulaznice po promotivnoj cijeni od 15€.

MJESEC ROKENROLA

06.05. - BubnjIvi i Psi, Yonic - Podgorica, Itaka Library Bar
13.05. - Rockstrikcija 3: Šiza, Alternaiva, Punkreas - Podgorica, Kolektor
19.05. - Izi Bejb i Jack Lupino, Funk Shui - Podgorica, ugao Bokeške i Njegoševe
20.05. - Random, Necke i Radio Katakomba - Budva, pozornica Grad teatra između crkava
26.05. - Pejović guitars i prijatelji - Cetinje, kafana Ka Doma
27.05. - Mrka kapa zla prilika, Roba bez greške, Cetinje ispred Centra za kulturu
27.05. - Highway - Nikšić, Propaganda bar
03.06. - Sajam gramofonskih ploča, Kukavice - Podgorica, Itaka Library Bar

Događaj podržavaju Tuborg, FK Zabjelo, Monteput, Sekretarijat za kulturu i sport, Ministarstvo kulture i medija, Glavni grad Podgorica, Goodfellas, Jameson, PAM, Hotel CUE i Aqua Bianca.

 

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica