ENG

Najava: Otvaranje Podgoričke knjižare 3

08/03/2023
Najava: Otvaranje Podgoričke knjižare 3

U srijedu, 8. marta u 11h, gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, otvoriće Podgoričku knjižaru 3 koja se nalazi na Trgu Nikole Kovačevića 5.

Nakon svečanog otvaranja Knjižare, učiteljica Maja Petričević sa učenicima V1 odjeljenja OŠ „Pavle Rovinski“, čitaće odlomke iz knjige „Velika tvornica riječi“. Interaktivno čitanje knjige ukazaće na značaj i snagu riječi. Podgorička knjižara/čitaonica djelovaće pod okriljem NB "Radosav Ljumović", a cilj postojanja knjižare jeste širenje kulturnog i umjetničkog svijeta i ponude našeg grada.

Podsticaj za otvaranje treće knjižare namijenjene đeci, između ostaloga, jeste i rad prethodne dvije knjižare, ali prije svega taj podsticaj je potekao iz brojnih programa koje je Biblioteka organizovala protekle dvije godine a koji su bili namijenjeni đeci i mladima i koji su bili veoma pośećeni. Dakle, jedna ovakva knjižara potrebna je gradu, potrebna je roditeljima, potrebna je najmlađima. Namjera Podgoričke knjižare 3 – knjižare za đecu je da sadržajima pridobije mlade čitaoce, da ih oblikuje i usmjeri na svijet mašte, fantastike, kroz odabranu literature ali i radionice koje će se odvijati upravo u knjižari.

Pozivamo medije da isprate događaj.

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica