ENG

Radionice za đecu: „Čitaj, piši stvaraj“

28/05/2022
Radionice za đecu: „Čitaj, piši stvaraj“

Biblioteka „Radosav Ljumović“ nastavlja sa kreiranjem aktivnosti za najmlađe. Svjesni potrebe za edukacijom, novim saznanjima, ali i za igrom formirane su radionice pod nazivom „Čitaj, piši stvaraj“. Radionice su interaktivnog karaktera i polaznici će imati priliku da se kroz zabavan i zanimljiv program podsjete postojećeg i dostignu novo znanje.  

Prva radionica za svoju temu imaće pojam endemskih vrsta u Crnoj Gori. Kroz malo predavanje o rijetkim vrstama koje se mogu pronaći u Crnoj Gori, najmlađi će biti u prilici i da čuju razne legende i vjerovanja povezana upravo sa biljnim i životinjskim svijetom, a koja se mogu pronaći i u književnim djelima. Na ovaj način đeci se pokazuju mogućnosti povezivanja prirodnog i umjetničkog svijeta i dokazuje misao da se inspiracija može pronaći u svemu što nas okružuje.  

Takođe, pored edukativnog, radionica je i likovnog karaktera, pa će mališanima biti dostupna i mala bojanka koja u sebi sadrži ilustracije odabranih primjeraka iz životinjskog i biljnog carstva.  

Radionice vodi Maja Nenezić, prof. crnogorskog jezika i književnosti.

Prva radionica će se održati u subotu 28. maja, na platou ispred Biblioteke sa početkom u 10 časova, a prijave nijesu potrebne.  

NARODNA BIBLIOTEKA “RADOSAV LJUMOVIĆ”

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica