ENG

Decembar u Gradskom pozorištu

06/12/2021
Decembar u Gradskom pozorištu

Decembar u Gradskom pozorištu obilježiće dvije premijere i gostovanje. Festival RUTA Grupa Triglav nastavlja svoju misiju saradnje pozorišta u regionu, od 30.11 do 6.12. u Beogradu, gdje će domaćin biti Beogradsko dramsko pozorište. Predstavom ,,Konji ubijaju, zar ne?’’, Gradsko pozorište će zatvoriti festival. Ideja koja stoji iza regionalne unije je otvaranje vrata za saradnju između pozorišta u regionu, kako bi se podstakla interakcija, kako između profesionalaca iz pozorišne struke, tako i sa publikom kojoj se pruža prilika za upoznavanje sa recentnom pozorišnom produkcijom iz susjednih zemalja. RUTA Grupa Triglav zamišljena je kao niz festivala koji bi se u razmacima od nekoliko mjeseci održavali u gradovima domaćinima iz kojih dolaze potpisnici projekta. 

Predstava ,,Zelena čoja Montenegra’’, u režiji Nikite Milivojevića, rađena u koprodukciji sa JU ,,Grad Teatar’’ i Beogradskim dramskim pozorištem biće izvedena 10. decembra, dok je reprizno izvođenje zakazano za dan kasnije. Dan Gradskog pozorišta, 27. decembra, pored tradicionalne dodjele nagrade Vasilije Ivanović Šćućkin i dodjele godišnjih nagrada, će obilježiti i premijera predstave ,,Ukroćena goropad’’, koju je po tekstu Vilijema Šekspira režirao Dejan Projkovski. 

Premijere predstava Gradskog pozorišta Podgorica će se održati u sklopu 29. manifestacije Decembarske umjetničke scene – DEUS, koji se ove godine održava od 1. do 30. Decembra.

Karte su dostupne na biletarnici KIC-a ,,Budo Tomović’’, radnim danima od 9h do 20h i vikendom od 10h i 13h i od 17h do 20h, kao i putem mobilne aplikacije Gradskog pozorišta Podgorica.

Ulaz na predstave je moguć uz posjedovanje Nacionalne digitalne COVID potvrde.

GRADSKO POZORIŠTE PODGORICA

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica