ENG

„Dan krapa” na Plavnici

31/05/2019

Turistička organizacija Glavnog grada – Podgorice, Opština u okviru Glavnog grada – Golubovci i JP Nacionalni parkovi Crne Gore – NP Skadarsko jezero organizuju tradicionalnu manifestaciju „Dan krapa”, u nedjelju, 2. juna, sa početkom u 10 sati, na lokalitetu Plavnica.

Svi posjetioci biće u prilici da uživaju u degustaciji raznovrsnih jela od krapa, te drugih specijaliteta specifičnih za ovaj region, a biće organizovana i besplatna vožnja čunom, kao autohtonim sredstvom prevoza.

Drugi dio programa biće takmičarskog karaktera, gdje će kulinari po tradicionalnoj recepturi pripremati jela i čorbe od krapa, a za najbolje su obezbijeđene vrijedne nagrade.

Čitav doživljaj biće upotpunjen i bogatim kulturno-zabavnim programom tokom kojeg će nastupiti Folklorni ansambl Crna Gora, Kvartet Lanterna i Šćepan Stojanović sa bendom.

Manifestacija se organizuje petu godinu zaredom, u cilju isticanja kulturnih, ambijentalnih i tradicionalnih vrijednosti, te turističkih potencijala Skadarskog jezera, a ujedno i najave početka ljetnje turističke sezone.

Dobro došli!

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica