„Dan patišpanja“ u subotu na Pazaru

09/05/2019

Turistička organizacija Glavnog grada Podgorice, u okviru Podgoričkog proljećnog pazara, organizuje tradicionalnu manifestaciju „Dan patišpanja“, u subotu, 11. maja, sa početkom u 17 sati, na Trgu nezavisnosti.

Svi sugrađani i posjetioci grada toga dana će biti u prilici da uživaju u ukusima i mirisima tradicionalnog kolača – patišpanja, nekada neizostavnog na trpezama naših baba. U okviru zabavnog dijela programa za najmlađe je organizovan koncert dječjeg ansambla KUD-a „Rumija“, dok će stariji uživati u zvucima kvarteta „Lanterna“.

Tokom večeri biće organizovano i takmičenje za najbolji domaći patišpanj, a obezbijeđene su vrijedne nagrade. Svi zainteresovani za takmičenje se mogu prijaviti putem telefona na broj 020 673 679 ili putem mejla info@podgorica.travel najkasnije do petka, 10. maja, do 12 sati.

„Dan patišpanja“ organizuje se četvrtu godinu zaredom, u cilju očuvanja tradicije kroz prezentaciju lokalnih proizvoda, te isticanja gastro ponude kao izuzetno važnog segmenta ukupne turističke ponude grada.

PG BIRO

TOP

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020